Sergi Küratör Bilgileri

Mikdat BESNİ

Sayısal teknolojinin fotoğrafta yaygın olarak kullanılmaya başlaması ve internet paylaşımının etkisiyle 2008 yılında hobi olarak fotoğrafla ilgilenmeye başladı.

Sadece çekip paylaşımda bulunularak ya da izleyerek fotoğrafın öğrenilemeyeceğini göz önüne alarak, ciddi yayınlardan kaynak oluşturdu. Ardından ustalarla kurduğu dostluklar sayesinde bilgilerini pekiştirdi. En iyi öğrenmenin öğretme olduğu gerçeğinden hareketle, verdiği fotoğraf kursları sayesinde fotoğrafın inceliklerini öğrendi.

Almanya' daki Europaische Fotoakademie tarafından 2013 yılında misafir edilerek kuruluşun sertifikasıyla ödüllendirilmiş ve aynı kurumda Photopsikoloji dersinde Kırık Ayna isimli eseri gösterilmiştir.

İyi bir fotoğrafın çok güçlü anlatım aracı olacağını her zaman göz önünde bulundurarak, fotoğraf okumakta, içeriğini sosyolojik ve psikolojik yapısını da dikkate alarak yorumlamaktadır. 

Yorumları geçmişte Anadolu Fotoğraf Dergisi ve BAFT Grubunda yer almıştır. Günümüzde arthenos.com da ve Fotono21 grubunda devam etmektedir. 

Fotoğraf yorumlarını daha kolay okunması ve geniş kitlelere ulaşması için Kristal’ e Mektuplar ismi altında öyküleştirerek sade ve yeni bir üslup ortaya koymuştur. 

Fotoğraf analizlerini tenkit yerine, gerçek eleştirel bakışla özde olumlama ve anlama çabası içerisinde yaparak, iyi fotoğrafa ilginin toplanmasına gayret göstererek, fotoğrafı anlatmaya çaba göstermektedir.

Söz konusu yorumların kitap haline getirilerek fotoğraf sevdalılarına kaynak olması için güçlü istek gelmiştir ve gereken ön çalışmayı yapmıştır. Mali yükün altından kalkılamadığı için kitap basılamamıştır.

Ulusal bazı yarışmalarda jüri üyesi olarak yer almıştır. Bunlar içinde TFSF 100. Yıl Sergisi ve Çanakkale Tarihi Alan Fotoğraf Yarışmalarında Jüri olarak yer almayı, özellikle Cumhuriyetin 100. yılında bu vatana fotoğraf aracılığıyla hizmet etmenin onur madalyası olarak görmektedir.

Dr.Öğr.Üyesi Nafia ÖZDEMİR HANYALOĞLU

1986 yılında Fotoğraf Dalında Sanatta Yeterlik diploması aldı. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Sanat Dalı’nın kadrolu öğretim elamanı oldu, Sanat Dalı Başkanlığı’nı yürüttü. Ulusal ve uluslararası birçok karma ve kişisel sergi, dia gösterileri gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği yaptı.  Ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı, ödüller aldı. Fotoğrafları ve fotoğraf üzerine yazılmış makaleleri yurtiçi ve yurtdışı yayınlarda yer aldı. 1995-2005 Atatürk Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Fotoğraf Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2006 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde göreve başladı. Bir dönem Dekan Yardımcılığı görevini üstlendi. Halen bu kurumda Fotoğraf Bölümü Başkanlığı görevini de yürüttüğü eğitim-öğretim çalışmalarına devam etmektedir.

Mustafa Bülent PİRİNÇCİ

1962 yılı Konya doğumlu, Gazi Üniversitesi İşletme Bölümünden 1984 yılında mezun olduktan sonra, Emlak sektöründe çalışmaya başladı.

1999 yılında tanıştığım KONFAD çatısı altında fotoğraf yaşantısına eğitmen olarak devam etmekte. Bu süre zarfında birçok fotoğraf gösteri ve söyleşisi yaptı, kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı. Katıldığı birçok Ulusal ve Uluslararası yarışmalardan başarılı sonuçlar elde etti. 2009 yılında AFIAP unvanı ile onurlandırıldı. Çalışmalarında daha çok insan, doğa ve kuş temalarına yer verirken, belgesel fotoğrafçılılık konusunda da çalışmalar yapmakta.